North Eastern Railroad Forum Index North Eastern Railroad
We Deliver What Others Promise
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

No signals

 
Post new topic   Reply to topic    North Eastern Railroad Forum Index -> UPCS - Clinton Sub
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jurtz
Engineer
Engineer


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 285
Location: Oneida, NY, USA

PostPosted: Mon Dec 22, 2008 8:49 pm    Post subject: No signals Reply with quote

I just installed the Clinton sub route from the VNERR downloads page and none of the signals are working. I can see the aspects in the track monitor, but the signals themselves are all dark. Any ideas?

Edit: Tried a different activity, and it starts out where I can see the aspects of the first signal, but then the next one (and track monitor) shows failed, the next one OK, the next one failed, etc. Same thing happens on the first w/o I tried - I get to a point where every other signal shows up as failed on the track monitor. I know this all sounds bizarre, but does anyone have any ideas?

_________________
John Urtz
NERR Engineer #99
GLARR Engineer #49
NERR Certification #02-3-NERR099D
Back to top
View user's profile Send private message
robertr
Route Developer
Route Developer


Joined: 12 Sep 2002
Posts: 2184
Location: SwampEast Missouri

PostPosted: Thu Dec 25, 2008 12:21 am    Post subject: Reply with quote

If you don't have BIN installed, it sounds like the old *too many lights, not enough resources* problem. Cutting down resolution or sliders may help a bit. btw, this is not due to you or your machine, but to the archaic way the original MSTS uses memory. You can have 3 gigs or more available, but MSTS just can't find it without the changes in BIN.
_________________
Robert R. #109 - NW Division
Cert# 05-1-NERR109A (Diesel, Steam & Passenger)
ADF/M&RM & C&NW & NEAir - All now part of NERR
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
cbff33
Engineer
Engineer


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 292
Location: Gunnison, Colorado

PostPosted: Thu Dec 25, 2008 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

One thing I've done with all my rolling stock is to totally delete all light code in the wag files. this alone frees up tons of memory on the computer. With the good freds available now, no need for the cheesy wag lights.
_________________
Buddy Ramstetter
NERR #133
Diesel Cert. # 04-1-NERR133D
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
jurtz
Engineer
Engineer


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 285
Location: Oneida, NY, USA

PostPosted: Sat Dec 27, 2008 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

I do have Bin installed, same version currently in use at CNW. Have the same dark signal problem with Marias Pass 3.1, but no issues with the CNW route. Is there perhaps something in the sigcfg.dat for the other routes that needs to be changed to support the Bin patch?
_________________
John Urtz
NERR Engineer #99
GLARR Engineer #49
NERR Certification #02-3-NERR099D
Back to top
View user's profile Send private message
rlduncan
A#1
A#1


Joined: 25 Jan 2005
Posts: 964
Location: SW Oklahoma, USA

PostPosted: Mon Dec 29, 2008 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

I frequently have the signal light problem with the Full Bucket Line, but haven't noticed it with the other lines. The usual problem is that some of the engines have way too many light sources on them and if your train or an AI train uses several of those engines the signals will be dark.
_________________
Rick
NERR #268
NERRCDE1
NERRD2
Former vFBL Road Foreman
Back to top
View user's profile Send private message
Firsty
Feasibility Team Member
Feasibility Team Member


Joined: 12 Sep 2002
Posts: 349
Location: Everswinkel/Germany

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 5:18 am    Post subject: Reply with quote

I've reported this problem as well sometimes ago for FBL,LV and NJC.
Now I have installed the "latest" BIN-Patch and what should I say? - Signals on NJC and LV are on!!!. FBL not checked yet.
The latest Wupper-Express-Version (11) are still dark Sad
For CNW I can report no errors until now.

BRGDS

_________________
Andy
Engineer #061 North Eastern Railroad

Certification 02-2-NERR061A
F-Team Member
Passenger Course Manager
RM Wupper Express
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jurtz
Engineer
Engineer


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 285
Location: Oneida, NY, USA

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 9:33 am    Post subject: Reply with quote

Well, it's good to see I am not the only one to see the problem. I gave up on the Clinton Sub for now and moved onto the NJC, where I can see the signals no problem (so far).
_________________
John Urtz
NERR Engineer #99
GLARR Engineer #49
NERR Certification #02-3-NERR099D
Back to top
View user's profile Send private message
Mjeruzal
Porter
Porter


Joined: 17 Jun 2007
Posts: 39
Location: Whitmore Lake, USA

PostPosted: Mon Feb 16, 2009 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

cbff33 wrote:
One thing I've done with all my rolling stock is to totally delete all light code in the wag files. this alone frees up tons of memory on the computer. With the good freds available now, no need for the cheesy wag lights.


This is a great idea. Maybe it sould be the standard for all NER cars Wink

_________________
Martin Jeruzal
Back to top
View user's profile Send private message
Firsty
Feasibility Team Member
Feasibility Team Member


Joined: 12 Sep 2002
Posts: 349
Location: Everswinkel/Germany

PostPosted: Wed Feb 18, 2009 4:26 am    Post subject: Reply with quote

I've installed the latest BIN-Version. With them the lights problem should gone. I've now with all sliders up working signals. Except Wupper-Express 11. There are no working Signals. Sad .

There are no errors occured between the latest BIN and CNW until now.

_________________
Andy
Engineer #061 North Eastern Railroad

Certification 02-2-NERR061A
F-Team Member
Passenger Course Manager
RM Wupper Express
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Mjeruzal
Porter
Porter


Joined: 17 Jun 2007
Posts: 39
Location: Whitmore Lake, USA

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

I removed the wagen lights as previously posted and the signal lights work fine now. I'm about 1.5hrs into the activity with no additional problems "Yet". B.T.W. I too have the latest BIN and still had no lights prior to this fix.
_________________
Martin Jeruzal
Back to top
View user's profile Send private message
jurtz
Engineer
Engineer


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 285
Location: Oneida, NY, USA

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

What is the wag file change necessary to remove the lights?
_________________
John Urtz
NERR Engineer #99
GLARR Engineer #49
NERR Certification #02-3-NERR099D
Back to top
View user's profile Send private message
Mjeruzal
Porter
Porter


Joined: 17 Jun 2007
Posts: 39
Location: Whitmore Lake, USA

PostPosted: Sat Feb 21, 2009 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

cbff33 Posted: Thu Dec 25, 2008 2:04 pm, above, makes sence. Why do we need lights in wag file if we are using FREDS?
This data just takes up space. The more I have removed the better my system works. Also some of the lights are so miss-alined they make the car look funny. Rolling Eyes

_________________
Martin Jeruzal
Back to top
View user's profile Send private message
jurtz
Engineer
Engineer


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 285
Location: Oneida, NY, USA

PostPosted: Tue Mar 10, 2009 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

As an FYI, installing the latest Bin patch fixed the problem I had with the dark signals on this route.
_________________
John Urtz
NERR Engineer #99
GLARR Engineer #49
NERR Certification #02-3-NERR099D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    North Eastern Railroad Forum Index -> UPCS - Clinton Sub All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group